Selecteer een pagina

OVER MICHAEL KORREL

GESCHIEDENIS

Vanaf jongs af aan wist Michael Korrel het al zeker: hij wilde Judoka worden. Hij was slechts vier jaar oud toen hij voor het eerst met zijn zus mee ging naar een judo les. Vanaf het moment dat hij de judomat betreedde, was hij er niet meer van af te slaan.

Toen hij zes jaar oud was, bleek toen hij vaak won in de weekendcompetities, dat hij serieus talent had. Op zijn twaalfde mocht hij voor het eerst naar het Nederlands Kampioenschap <15 jaar. Toen werd het serieus voor Michael. Op zijn veertiende zat hij met vuilniszakken gewikkeld om zijn lichaam op de hometrainer om onder een bepaald gewicht te komen (een old school manier om af te vallen). Michael was dedicaded en won toen de Dutch Open. Dat jaar maakte hij een grote kans op het Nederlands Kampioenschap, maar werd hij derde. Dit voelde voor hem als het einde van de wereld, maar hij pakte snel zijn drive weer op.

 

“De progressie in zijn carrière is duidelijk zichtbaar.”

Michael kwam in een hogere leeftijdscategorie en mocht aan steeds meer (buitenlandse) toernooien meedoen. Op zijn achttiende won hij de Dutch Open en werd hij voor het eerst Nederlands Kampioen in de leeftijdscategorie -20 jaar. Toen brak een nieuwe fase aan in zijn carrière. De judobond zag steeds meer potentie in hem en investeerde in zijn trainingen en internationale toernooien. Een speciaal moment was de brief waarin stond dat hij werd geselecteerd voor het nationale team. Het doel van Michael was duidelijk: het Wereld Kampioenschap junioren behalen. Om hier toegelaten te worden, moest hij een medaille halen in de voorafgaande kwalificaties. Dit lukte tijdens het aller laatste toernooi voor het WK. Op het WK junioren werd hij vijfde, maar werd wel tot beste mannelijke judoka benoemd. Om dit te overtreffen behaalde hij in 2012 ook nog zijn eerste Europese medaille bij de junioren.

Zijn carrière bij de junioren ging gepaard met ups en downs, maar de progressie van Michael als mens en judoka was goed te zien. Als achttien jarige ging Michael door naar de senioren. Op zijn eerste NK in de categorie senioren, moest Michael tegen de huidige kampioen in de categorie. Die versloeg hij door hem drie keer ‘’te gooien’’ en werd daardoor als achttien jarige al Nederlands Kampioen in de senioren. De progressie in zijn carrière was toen duidelijk zichtbaar.

Michael investeerde niet alleen in zijn training, maar was continue op zoek

naar de juiste formule voor zijn succes.” 

De jaren daarop volgde nog velen medailles en prestaties. Het jaar 2017 was zeer succesvol voor Michael. Van de elf toernooien behaalde hij zes medailles en hij behaalde een vijfde plek op het EK en WK senioren. Michael investeerde niet alleen in zijn training, maar was continue op zoek naar de juiste formule voor zijn succes. Welke voeding hem het beste resultaat opleverde, de juiste hoeveelheid water dat hij moest drinken, het aantal uren slaap dat hij nodig had en ga zo maar door. Zijn prestaties evalueren en daar van leren. Zijn doel is om het maximale uit zichzelf te halen en te leren van tegenslagen. Kritisch zijn op de goede en slechte momenten. Zijn motto is dan ook: ‘’I never lose. Either I win, or I learn.’’

MERKWAARDEN

 

Michael staat symbool voor controle. Hij heeft de discipline om een strak schema aan te houden en dingen te moeten laten voor zijn carrière. Zijn progressie staat voorop. Michael laat zich als het om judo gaat niet leiden door emotie, maar neemt verantwoorde beslissingen en maakt afwegingen. Hij is toegewijd aan de sport en vastberaden zijn doel te behalen.