Selecteer een pagina

PARIJS – De nummer één van de wereld heeft gestreden voor zijn plek tijdens de prestigieuze Grand Slam Judo in de Franse hoofdstad in de klasse boven de 100 kilogram.

De Grand Slam Judo in Parijs is hét Wimbledon van de Judo. Korrel versloeg zijn Servische tegenstander Dojan Dosen en pakt hierbij brons eremetaal in Parijs! Het ging voortvarend tot aan de halve finales. Daarna kreeg hij drie keer een gele kaart waardoor hij net aan niet de winst behaalde tegen de Israëliër Peter Paltchick. ‘’Dit jaar telt één ding en dat zijn de Spelen. Vandaag was dan ook een goede dag. Als ik de dag zo afsluit, denk ik dat ik tevreden mag zijn’’, vertelt Michael. Hij zal zich dan ook volledig gaan storten op de Olympische spelen waar we weer veel van hem kunnen verwachten.

Zestien Nederlandse judoka’s, waaronder Frank de Wit en Henk Grol, waren dit weekend op jacht naar eremetaal tijdens het grand Slam-Toernooi. Er waren ruim 700 judoka’s uit meer dan 120 verschillende landen aanwezig. Henk Grol won uiteindelijk de gouden medaille voor in de categorie boven de 100 kilogram.