Selecteer een pagina

Qingdao, China – Judoka Michael Korrel pakt goud op World Masters in China in de gewichtsklasse tot 100 kilogram.

In de voorrondes heeft Korrel onder andere de zweed Joakim Dvarby uit weten te spelen met ippon. Deze zelfde techniek heeft hij met goed gevolg ingezet in de halve eindstrijd tegen Georgiër Varlam Liparteliani en tegen Otgonbaatar Lkhagvasuren uit Mongolië. Wederom heeft Korrel met waza-ari in de golden score de zege uiteindelijk weten te pakken en de titel te bemachtigen!

De Nederlandse Judoka behaalt in China zijn derde grote succes van 2019. Zo veroverde hij in augustus brons op het WK en pakte hij in mei al goud op de Grand Slam in Bakoe. Korrel zet keer op keer nieuwe topresultaten neer.

Met het Nederlandse team eindigde de Masters in China met een totaal van vijf medailles.