Selecteer een pagina

Tokyo, Japan – Judoka Michael Korrel (- 100 kg) pakt bronzen plak op WK in Japan: ‘Ik moet gewoon verder gaan waar ik nu mee bezig ben’.

Bondscoach Maarten Arens had de uitgesproken verwachting van twee medailles op het WK in Japan. De verwachtingen werden overstegen toen Michael Korrel nog eens in de klasse tot 100 kilo het zwaarbevochten brons erbij pakte. Hij domineerde in de strijd om het brons tegen Cho Guham en verovert zijn eerste WK-medaille in Tokio.

Als nummer vier van de wereldranglijst rekent Judoka Michael Korrel af met oersterke mannen, de titelverdediger en nummer één van de wereld. ‘Als je grote medailles wilt winnen, moet je ook van de grote jongens winnen’ zegt Korrel terecht. De medaille zorgt voor een hele brede glimlach op het gezicht van Michael. ‘Ik was er een aantal keer dichtbij, maar stond telkens met lege handen. Nu heb ik het voor elkaar gekregen en dat voelt geweldig’, aldus Korrel.

De 25-jarige Nederlandse Judoka heeft richting het WK een loodzware route afgelegd die fysiek en mentaal veel van hem heeft gevergd. Na zijn verlies in de kwartfinales op ippon tegen Elmar Gasimov uit Azerbeidzjan, wist hij dat brons via de herkansingen het maximaal haalbare was. Hij heeft op het WK dan ook alles eruit gehaald wat erin zat, door zijn overweldigende doorzettingsvermogen en strategisch op de juiste momenten te resetten en opladen.

Korrel heeft een topprestatie neergezet op dezelfde ‘heilige’ mat als waar hij volgend jaar tijdens de Olympische Spelen 2020 terug wil zijn. Hij heeft hier alles voor over en bevestigd met zijn podiumplek op de WK in Tokio dat er op de Spelen van 2020 serieus rekening met hem gehouden dient te worden ‘Ik moet gewoon verder gaan waar ik nu mee bezig ben. Ik merk dat ik steeds beter word’.