Selecteer een pagina

World Masters Rusland 2017

Zondag 17 december was het zover, de WORLD MASTERS 2017 in Rusland. Tijdens de World Masters wordt de top 16 van iedere gewichtscategorie uitgenodigd om deel te nemen aan het toernooi.

De eerste ronde stond ik tegen Ramadan Darwish uit Egypte. Na een Wazari te scoren na 2 minuten wist ik de partij uit te judoën zonder risico’s. Door naar de kwart finale waar ik het op mocht nemen tegen de Rus Adlan Bisultanov. Na een tactische partij wist ik BISULTANOV in de golden score op een derde straf te zetten. Dit gaf mij een plekje in de halve finale. 

 

De halve finale kwam ik tegen Elkhan Mammadov uit Azerbeidzjan. Ik heb twee keer eerder tegen MAMMADOV gestaan en 2 keer gewonnen. MAMMADOV werd dit jaar nog Europees Kampioen met een leeftijd van 35 jaar. Ook dit werd een tactische partij. MAMMADOV blijft altijd gevaarlijk tot aan de laatste secondes was een wedstrijd. Ook deze wist ik binnen te slepen met drie straffen. 

In de finale kwam ik tegen Varlam Liparteliani uit Georgië te staan, hij kwam met een waza-ari voor te staan. Hierdoor heb ik mijn gouden titel moeten inleveren, maar had ik een zilvere medaille veroverd. Ik heb de gehele dag als indrukwekkend ervaren. Ik heb mijn leerdoelen uit het gehele toernooi kunnen halen. Ik ben trots op mijn prestatie en klaar om volgend jaar weer op de mat te strijden. Voorlopig ben en blijf ik nummer 1 in de categorie -100 kg en ik ben niet van plan om deze in te leveren!