Selecteer een pagina

NEDERLANDS KAMPIOENSCHAPPEN 2017

Michael Korrel heeft in Almere zijn nationale titel kunnen verlengen en heeft er inmiddels al vier op zijn naam staan. De Vianees, overwon in de finale Jelle Snippe. Voor Korrel geen verrassing, die voor “eigen publiek” en zijn gelegenheidscoach Theo Meijer het van zichzelf wilde laten zien. Veel Amersfoorters, Leusdenaren, vrienden en bekenden voor Michael die hem vanaf de tribune toejuichten en uitbetaald kregen.

In de eerste wedstrijd trof ik een bekende voor mij Ferdinand Ansah, momenteel ook trainend en actief op het NTC (National Training Center). Na 4 minuten en geen score gingen we de Golden score in. Na ongeveer een halve minuut scoorde ik een wazari en won ik de partij. Na een vrijloting in de eerste ronde had ik mijzelf al geplaatst voor de halve finale.

In de Halve finale judode ik opnieuw tegen een oude bekende genaamd Biko Vos. Deze partij vergde weinig moeite waardoor ik ook 3x wist te score met 2 wazari’s en uiteindelijk een ippon. Nu even rusten, lang familie en vrienden om mijzelf vervolgens klaar te maken voor de finale. Na de voorrondes te hebben gewonnen werd het tijd om mijn titel voor de 4de keer te prolongeren.

De Finale van het Nationale Kampioenschap van 2017 was tegen Jelle Snippe. Jonge judoka die nog onder de 21 jaar vecht. Jelle is ooktrainend op het NTC Papendal en daarom wederom geen onbekende voor mij. Na wat strijd over en weer wist ik in het slot van de partij te score met een wazari en te volgen met een houdgreep wat mij een IPPON opleverde. Mijn klus zit er op voor 2017. Opnieuw kampioen van Nederland, nu voor de 4de keer op rij.

“Ik ben blij dat ik voor de familie en vrienden heb laten zien dat ik hier kan winnen. Er is maar één man die alles in eigen hand heeft en dat ben ikzelf. Ik maak mijn eigen keuzes, ik verhuis zelf naar Papendal, ik train hiervoor, ik win mijn wedstrijden en ik pas mijn leven aan het judo aan. Nu genieten van deze titel en binnenkort weer wat verder weg in Abu Dhabi.”