Selecteer een pagina

GRAND SLAM PARIJS 2017

Bij de Grand Slam in Parijs is Michael Korrel vijfde geworden. Bij het belangrijkste toernooi te wereld kon Korrel niet doorbreken bij de afhoudende Varlam Liparteliani. Maar Michael reageert sportief en pakt Parijs op leermoment op weg naar de hoogste trede.

De Georgiër Liparteliani had in de bronzen finale tegen Korrel een blessure aan zijn vinger en deed er alles aan om zijn snelle score te behouden. Hij pakte zijn twee straffen maar hield de Nederlander op afstand.

Toch was het een mooie dag voor Korrel die de halve finale bereikte in de ochtend sessie. In een sterk bezette gewichtklasse waren er toch wat verrassingen te noteren. Korrel die in 2015 al eens brons won in Parijs versloeg de getalenteerde Witrus Daniel Mukete. Daarna volgde Anis Ben Khalid uit Tunisië door drie straffen.  In de kwart finale was Zlatko Kumric de tegenstander. De Kroaat had eerder Jose Armenteros (CUB) uit het toernooi gegooid. Maar ook Kumric moest er met twee wazari’s van af, waaronder de laatste een prima overname.

In de have finale was drievoudig winnaar Cyrille Maret de opponent van Michael, en ondanks een snelle score van de Fransman was het Korrel die de boventoon voerde. Maret deed er net als Liparteliani alles aan om Korrel op afstand te houden en hield de vier minuten stand tegen de opgevoerde druk van de Vianees.

Michael reageert vanuit Parijs: “Fysiek was ik goed en sterker dan ooit. Stapjes moeten gemaakt worden en ik moet mijn plek op het podium meer gaan afdwingen. Vertrouwen hebben in het judo dat ik heb en dit steeds meer perfectioneren! De wereld vergaat niet, ik ben blij dat we weer mogen knokken voor wat we waard zijn. Nu is het net naast het podium en de volgende keren gewoon weer op de hoogste trede. Topsport is winnen en verliezen zoals we weten. Kunst is om hier van te leren en door te pakken naar het volgende!