Selecteer een pagina

GRAND PRIX DUSSELDORF 2017

En zo werd de Grand Prix van Düsseldorf een geweldig mooie ervaring voor Michael Korrel. Na geleerd te hebben van de vijfde plaats in Parijs pakte Michael Korrel nu wel die medaille. Een podium plaatst in Düsseldorf en een vierde plaats op de World ranking.

De dag begon goed met een zege op de Duitser Daniel Herbst. Na een vroege voorsprong kwam Michael nooit meer in gevaar en bouwde de voorsprong uit.

Zijn tweede partij was pittig tegen de Rus Kazbek Zankishiev die de enige punt in de wedstrijd maakte. Het betekende wel een herkansing, maar de tegenstander was de vice-wereldkampioen Karl-Richard Frey. De Duitser kwam uit voor eigen publiek, maar stond raar te kijken toen Korrel na bijna drie minuten het publiek deed verstommen. Een eerste aanval kon nog gepareerd worden maar de tweede combinatie was niet te houden en Frey ging op zijn rug. Michael voelde dat er meer inzit en schreeuwde het uit na de overwinning. Korrel is de man op weg naar de wereldtop en deze zege droeg enorm bij aan de volgende sprong.

De laatste wedstrijd was die om het brons. In Parijs werd de kleine finale nog verloren, maar tegen de Brit Benjamin Fletcher was het Korrel die domineerde en na drie minuten in de wedstrijd kon de Vianees zijn grondwerk uitbouwen naar oseikomi, een houdgreep. Gecontroleerd kon Korrel de wedstrijd naar zich toe trekken en genieten van de lonkende plak en 350 punten op de wereldranglijst.

Gesteund door veel vrienden en kennissen op de tribune nam Korrel na afloop even de tijd om de supporters te bedanken. Na dit toernooi staat Michael vierde op de wereld ranglijst.